Duminică, 20 Iulie 2014 23:33

Connection 2014 – conferința celor care transforma ideile în acțiuni sustenabile

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am plecat spre Connection cu gândul să cunosc oameni faini cu care să încep proiecte noi. Oameni care să mă motiveze cu poveștile lor și care să mă ajute să-mi conturez mai ușor povestea. Nu-mi era încă foarte clar cum se dezvoltă povestea mea și nici ce vreau să fac mai departe.
Inspirată de tot ceea ce se întâmpla în jurul meu, de priveliștea superbă, de zgomotul agitat și totodată liniștitor al pârâului care trecea prin fața camerei mele, m-am gândit la povestea mea. Mi-am amintit că ea a început de când eram foarte mică, când îmi plăcea să mă joc cu păpușile și bibelourile din casă “de-a învățătoarea”. Nu aveam de unde să stiu atunci că voi ajunge să mă ocup timp de patru ani de o campanie națională a Comisiei Europene care presupunea tocmai lucrul cu copiii și adolescenții. Nu aveam de unde să știu că voi înființa un ONG al cărui scop va fi să ajute copiii defavorizați și că vom reuși să schimbăm, atât cât stă în puterea noastră, viețile unor copii minunați.
Cumva, uitându-mă în spate la cum s-a conturat povestea mea, am încercat să-mi dau seama cum va continua ea. și mi-am dat seama că are mai multe planuri, multe personaje frumoase, mulți oameni fără de care nu aş fi reuşit să ajung aici. Lucrez într-un domeniu unde zilnic mă confrunt cu provocări, unde învăț tot timpul să-mi controlez emoțiile, să comunic ceea ce trebuie, unde întâlnesc copii şi tineri care-mi dau din energia lor să pot merge mai departe. Totodată, mă implic în proiectele Devision cu tot sufletul ştiind că succesul meu înseamnă zâmbetul adus pe chipul unui copil nevăzător sau şansa la o educaţie mai bună pentru copiii defavorizaţi. Simt că deşi nu-mi este foarte clar cum trebuie să decurgă povestea, ea este cea care mă poartă pe mine acolo unde trebuie. Şi, oare, ce poate fi mai frumos decât să te laşi trăit de povestea minunată în care te afli, în loc să te agiţi tot timpul încercând să o conturezi?
La Connection am reușit să fac un pas în spate, să iau o pauză de la agitație, to do list-uri, taskuri, să mă gândesc, să analizez şi am înţeles un lucru esenţial: fiecare om are o poveste frumoasă, pe care o dezvoltă alături de oamenii de care e înconjurat şi stă în puterea fiecăruia dintre noi să schimbăm povestea atunci când simţim că ea nu ne mai reprezintă sau că deznodământul care se conturează nu e cel dorit.
Connection m-a ajutat să conturez mult mai clar povestea Devision, am venit de acolo cu noi idei de campanii, iar unul dintre proiectele noastre dragi, pe termen lung, este să schimbăm povestea tristă a copiilor nevăzători din București, să-i ajutăm să ajungă mai ușor la școală, să meargă mai des în parcuri, să aibă parte de o copilărie obișnuită și să nu mai devină adulți asistați social. Suntem siguri că povestea noastră va avea un deznodământ fericit mai ales datorită vouă, celor care cred în noi, ne spriijină și ne ajută să mergem mai departe. Vă mulțumim tuturor pentru că sunteți forțele binelui din povestea noastră!

Citit 3571 ori Ultima modificare Joi, 06 Noiembrie 2014 11:28
Mai multe din această categorie: « Din dorința de a ajuta Zâmbărețul »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.