Te invităm sa ne cunoaștem

Este minunat cum viața te aduce de-a lungul ei în preajma unor oameni cu care simți că ai multe în comun și în forțele cărora, puse la un loc cu ale tale, ai încredere că poți muta munții din loc.
Așa ne-am găsit și noi – Claudia, Alina, Karina și Georgiana – patru femei care, sub umbrela DeVision, visează la o lume mai bună, prin proiecte făcute cu suflet și care să contribuie la mai binele celor din jur.
Despre noi poți citi mai jos și așteptăm cu interes să te cunoaștem și pe tine. Te poți alătura echipei în calitate de voluntar, pentru că numai împreună putem face lucruri mărețe. Cu cât adunăm mai multe idei și fiecare dă o mână de ajutor, cu atât putem gândi și dezvolta programe la o scară mai mare.

Facem noi primul pas pentru a ne cunoaște și-ți spunem cine suntem:

claudia

Claudia Oprescu

Preşedinte DeVision

Sunt o persoană veselă, optimistă, căreia îi place să se implice în comunitate. Cred foarte mult în oameni și în puterea fiecăruia dintre noi de a schimba ceva.  Sunt convinsă că schimbările mici produc marile schimbări. Am vrut să fiu parte din Devision pentru că sunt sigură că se pot face lucruri minunate dacă îți pasă de oameni și oferi puțin din timpul tău celor care te înconjoară. Urăsc ipocrizia și încerc să nu judec oamenii. Ador să mă plimb, iubesc natura și vreau să fiu implicată în cât mai multe proiecte de educație nonformală. Visul meu e să produc schimbări notabile în viețile oamenilor care au nevoie de ajutor, iar  la bătrânețe, după o viață plină de proiecte reușite, să scriu cărți pentru copii.

alina

Alina Burcă

Vicepreședinte DeVision

Anul 2011 a fost unul foarte "productiv" pentru mine. Am început primul meu proiect de voluntariat pentru copiii nevăzători de la Şcoala pentru deficienţi de vedere din Bucureşti, am legat prietenii acolo, am găsit oameni minunaţi. Apoi m-am căsătorit şi am avut o nuntă de poveste organizată în totalitate de mine şi de soţul meu. A urmat cooptarea mea în Asociaţia DeVision de către Claudia şi a fost una dintre cele mai frumoase întrebări  ale anului 2011: "Vrei să faci parte dintr-o asociaţie care se va ocupa de tineri talentaţi, copii defavorizaţi, educaţie nonformală?" (Cea cu "Vrei sa fii soţia mea?" fusese pusă cu doi ani inainte :). Şi mai târziu, cum nimic nu este întâmplător când lucrezi cu copii care au nevoi, am rămas însărcinată şi a apărut Mara, cel mai frumos cadou din anul 2013. Acum? Acum sunt mămică, parte din DeVision, artist liric, organizator de evenimente, soţie, casnică, toate la un loc. Credeţi-mă, nu e lucru uşor :). Cred cu tărie, că orice pas pe care îl facem în această lume e important, că nu trebuie să salvăm lumea pentru a aduce un zâmbet pe chipul unui copil sau o alinare în inima unei mame, o emoţie puternică în sufletul unui tânăr talentat sau sentimentul de utilitate în viaţa unui senior. Cred că proiectele mici pot aduce beneficii uriaşe, ce nu se măsoară în unitaţi monetare, ci în impulsuri sufleteşti. E important să ne mişcăm, e important să acţionăm, fiecare după propriile-i forţe. Asta ii sfătuiesc pe toţi cei care doresc să ajute. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

geo

Georgiana Petcu

Director Executiv DeVision

Până acum vreo 10 ani am fost o fire timidă. Permiteam doar celor apropiați să mă cunoască așa cum eram eu de fapt, iar între mine și restul puneam o barieră care îi împiedica să vadă cine sunt. Cred că nici nu-și doreau să vadă mai mult. Dacă eu nu mă lăsam descoperită, ei de ce-ar fi făcut eforturi să mă înțeleagă? Asta până când mi-am dat seama că schimbarea nu vine de la ceilalți, ci de la mine. Eu eram singura vinovată pentru cercul în care mă învârteam. E atât de ușor să cunoști oameni frumoși, să fii implicat în proiecte faine și să faci lucruri grozave dacă înveți să fii un om deschis, încrezător în sine. Viața e frumoasă dacă știi să o trăiești, să-i simți pulsul, să râzi, să te simți bine în pielea ta, să înveți să te iubești și să-i iubești pe cei din jur. Și să faci bine. Atunci când Claudia mi-a propus să fac parte din asociație, m-am regăsit în ceea ce urma să însemne DeVision: o organizație care să contribuie la dezvoltarea continuă a tinerilor și adulților, prin proiecte de educație non-formală, comunicare culturală și multiculturală. ”Omul cât trăiește învață”, spune o zicală românească. Haideți să-nvățăm și să facem să ne fie bine, cu noi înșine, dar și cu ceilalți.

Radio DeVis

radio-studio-1315232

Singurul radio comunitar din România unde jurnaliștii sunt elevi de gimnaziu, liceu sau studenți, al cărui scop este să îi ajute pe tineri să-și dezvolte soft skills și să îi inspire pe cei din jur să devină cetățeni activi.

Ne-am propus să îi ajutăm pe tinerii din echipa Radio DeVis să experimenteze ce înseamnă jurnalismul și să vadă cum schimbările mari din comunitate pornesc de la firul ierbii și astfel sperăm că vor fi ei înșiși suficient de motivați să producă schimbări și să îi inspire și pe alții să o facă.

Intra pe Radio DeVis pentru mai multe informații.