Claudia Oprescu

Claudia Oprescu

Am plecat spre Connection cu gândul să cunosc oameni faini cu care să încep proiecte noi. Oameni care să mă motiveze cu poveștile lor și care să mă ajute să-mi conturez mai ușor povestea. Nu-mi era încă foarte clar cum se dezvoltă povestea mea și nici ce vreau să fac mai departe.
Inspirată de tot ceea ce se întâmpla în jurul meu, de priveliștea superbă, de zgomotul agitat și totodată liniștitor al pârâului care trecea prin fața camerei mele, m-am gândit la povestea mea. Mi-am amintit că ea a început de când eram foarte mică, când îmi plăcea să mă joc cu păpușile și bibelourile din casă “de-a învățătoarea”. Nu aveam de unde să stiu atunci că voi ajunge să mă ocup timp de patru ani de o campanie națională a Comisiei Europene care presupunea tocmai lucrul cu copiii și adolescenții. Nu aveam de unde să știu că voi înființa un ONG al cărui scop va fi să ajute copiii defavorizați și că vom reuși să schimbăm, atât cât stă în puterea noastră, viețile unor copii minunați.
Cumva, uitându-mă în spate la cum s-a conturat povestea mea, am încercat să-mi dau seama cum va continua ea. și mi-am dat seama că are mai multe planuri, multe personaje frumoase, mulți oameni fără de care nu aş fi reuşit să ajung aici. Lucrez într-un domeniu unde zilnic mă confrunt cu provocări, unde învăț tot timpul să-mi controlez emoțiile, să comunic ceea ce trebuie, unde întâlnesc copii şi tineri care-mi dau din energia lor să pot merge mai departe. Totodată, mă implic în proiectele Devision cu tot sufletul ştiind că succesul meu înseamnă zâmbetul adus pe chipul unui copil nevăzător sau şansa la o educaţie mai bună pentru copiii defavorizaţi. Simt că deşi nu-mi este foarte clar cum trebuie să decurgă povestea, ea este cea care mă poartă pe mine acolo unde trebuie. Şi, oare, ce poate fi mai frumos decât să te laşi trăit de povestea minunată în care te afli, în loc să te agiţi tot timpul încercând să o conturezi?
La Connection am reușit să fac un pas în spate, să iau o pauză de la agitație, to do list-uri, taskuri, să mă gândesc, să analizez şi am înţeles un lucru esenţial: fiecare om are o poveste frumoasă, pe care o dezvoltă alături de oamenii de care e înconjurat şi stă în puterea fiecăruia dintre noi să schimbăm povestea atunci când simţim că ea nu ne mai reprezintă sau că deznodământul care se conturează nu e cel dorit.
Connection m-a ajutat să conturez mult mai clar povestea Devision, am venit de acolo cu noi idei de campanii, iar unul dintre proiectele noastre dragi, pe termen lung, este să schimbăm povestea tristă a copiilor nevăzători din București, să-i ajutăm să ajungă mai ușor la școală, să meargă mai des în parcuri, să aibă parte de o copilărie obișnuită și să nu mai devină adulți asistați social. Suntem siguri că povestea noastră va avea un deznodământ fericit mai ales datorită vouă, celor care cred în noi, ne spriijină și ne ajută să mergem mai departe. Vă mulțumim tuturor pentru că sunteți forțele binelui din povestea noastră!

Luni, 30 Decembrie 2013 11:54

Mulțumiri

Vrem să le mulțumim tuturor celor care fac gesturi frumoase tot timpul anului, nu doar cu ocazia sarbatorilor. Vă mulțumim pentru că ne-ați ajutat să aducem zambete pe fețele unor copii minunați!

Luni, 30 Decembrie 2013 11:46

Georgiana Petcu

geo

Georgiana Petcu

Director Executiv DeVision

Până acum vreo 10 ani am fost o fire timidă. Permiteam doar celor apropiați să mă cunoască așa cum eram eu de fapt, iar între mine și restul puneam o barieră care îi împiedica să vadă cine sunt. Cred că nici nu-și doreau să vadă mai mult. Dacă eu nu mă lăsam descoperită, ei de ce-ar fi făcut eforturi să mă înțeleagă? Asta până când mi-am dat seama că schimbarea nu vine de la ceilalți, ci de la mine. Eu eram singura vinovată pentru cercul în care mă învârteam. E atât de ușor să cunoști oameni frumoși, să fii implicat în proiecte faine și să faci lucruri grozave dacă înveți să fii un om deschis, încrezător în sine. Viața e frumoasă dacă știi să o trăiești, să-i simți pulsul, să râzi, să te simți bine în pielea ta, să înveți să te iubești și să-i iubești pe cei din jur. Și să faci bine. Atunci când Claudia mi-a propus să fac parte din asociație, m-am regăsit în ceea ce urma să însemne DeVision: o organizație care să contribuie la dezvoltarea continuă a tinerilor și adulților, prin proiecte de educație non-formală, comunicare culturală și multiculturală. ”Omul cât trăiește învață”, spune o zicală românească. Haideți să-nvățăm și să facem să ne fie bine, cu noi înșine, dar și cu ceilalți.

Luni, 30 Decembrie 2013 11:45

Alina Burcă

alina

Alina Burcă

Vicepreședinte DeVision

Anul 2011 a fost unul foarte "productiv" pentru mine. Am început primul meu proiect de voluntariat pentru copiii nevăzători de la Şcoala pentru deficienţi de vedere din Bucureşti, am legat prietenii acolo, am găsit oameni minunaţi. Apoi m-am căsătorit şi am avut o nuntă de poveste organizată în totalitate de mine şi de soţul meu. A urmat cooptarea mea în Asociaţia DeVision de către Claudia şi a fost una dintre cele mai frumoase întrebări  ale anului 2011: "Vrei să faci parte dintr-o asociaţie care se va ocupa de tineri talentaţi, copii defavorizaţi, educaţie nonformală?" (Cea cu "Vrei sa fii soţia mea?" fusese pusă cu doi ani inainte :). Şi mai târziu, cum nimic nu este întâmplător când lucrezi cu copii care au nevoi, am rămas însărcinată şi a apărut Mara, cel mai frumos cadou din anul 2013. Acum? Acum sunt mămică, parte din DeVision, artist liric, organizator de evenimente, soţie, casnică, toate la un loc. Credeţi-mă, nu e lucru uşor :). Cred cu tărie, că orice pas pe care îl facem în această lume e important, că nu trebuie să salvăm lumea pentru a aduce un zâmbet pe chipul unui copil sau o alinare în inima unei mame, o emoţie puternică în sufletul unui tânăr talentat sau sentimentul de utilitate în viaţa unui senior. Cred că proiectele mici pot aduce beneficii uriaşe, ce nu se măsoară în unitaţi monetare, ci în impulsuri sufleteşti. E important să ne mişcăm, e important să acţionăm, fiecare după propriile-i forţe. Asta ii sfătuiesc pe toţi cei care doresc să ajute. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Luni, 30 Decembrie 2013 11:44

Claudia Oprescu

claudia

Claudia Oprescu

Preşedinte DeVision

Sunt o persoană veselă, optimistă, căreia îi place să se implice în comunitate. Cred foarte mult în oameni și în puterea fiecăruia dintre noi de a schimba ceva.  Sunt convinsă că schimbările mici produc marile schimbări. Am vrut să fiu parte din Devision pentru că sunt sigură că se pot face lucruri minunate dacă îți pasă de oameni și oferi puțin din timpul tău celor care te înconjoară. Urăsc ipocrizia și încerc să nu judec oamenii. Ador să mă plimb, iubesc natura și vreau să fiu implicată în cât mai multe proiecte de educație nonformală. Visul meu e să produc schimbări notabile în viețile oamenilor care au nevoie de ajutor, iar  la bătrânețe, după o viață plină de proiecte reușite, să scriu cărți pentru copii.

Luni, 30 Decembrie 2013 11:27

Sustine DeVision

Ne puteți sprijini să îndeplinim visuri prin proiectele pe care le gândim. Puteți face acest lucru printr-o sponsorizare (dacă sunteți companie) printr-o donație (dacă sunteți persoană fizică) sau folosind prevederea 2% (atât pentru companii, cât și pentru persoane fizice).

Luni, 30 Decembrie 2013 10:48

Asociația DeVision

DeZvoltare. DeScoperire. DeSchidere. DeTerminare.DeVenire. DeZbatere. DeCență.

DeVISION!

 

 

Cine suntem?

Suntem o organizație care concepe, organizează, promovează și desfășoară acțiuni și proiecte de educație nonformală, comunicare culturală și multiculturală, campanii de informare și educare, în România și în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor și a adulților atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

 

Misiune

Misiunea asociației noastre este de a sprijini pe de o parte copiii si tinerii cu deficiente de vedere, sau care provin din familii defavorizate social, pentru a le facilita accesul la activități de educație nonformală și, pe de altă parte copii și tinerii talentați în vederea dezvoltării capacității acestora de a obține performanțe în domeniile lor.

 

Viziune

Vrem să producem schimbarea în mod real, pornind de la firul ierbii. Pentru că noi credem că se poate face primăvară cu o singură floare, dacă ai grijă să îi păstrezi semințele și să o cultivi cu încredere, pasiune și DEdicare. Punem accent, în principal, pe dezvoltarea și îmbunătățirea vieții noilor generații de copii și tineri din România.

 

Valori

Cooperare, demnitate umană, nediscriminare, solidaritate, egalitate de șanse, toleranță, pastrarea identății și tradițiilor naționale, combaterea excluziunii sociale și a discriminării.

 

 

 

 

GOOGLE MAP